Handen
Handen

Referenties

N. Seekles
In 2016 en 2017 hebben wij met Groenhart houtskeletbouw een ontwerptraject doorlopen dat heeft geleid tot de bouw van ons droomhuis dat in de zomer van 2017 is opgeleverd. Onze ervaringen zijn zeer positief, zowel qua aanloop naar de start bouw (ontwerpfase, vergunningaanvraag) als het bouwproces zelf en het eindresultaat. Wat in het hele traject vooral naar voren komt, is de klantgerichte aanpak waarbij altijd onze wensen en het oog voor afwerking en esthetiek voorop staan en waarin veel aandacht is voor financiele transparantie en voorspelbaarheid. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een heel leuk en over het algemeen soepel proces is geweest met als eindresultaat een fantastisch huis dat geheel aan onze verwachtingen voldoet.

M. Bilthof
Wij hebben met Groenhart gebouwd in 2015 en zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat. Zowel de stijl, estethiek als de bouwkwaliteit zijn er goed geworden. Het was een snel bouwproces waarin de onderlinge afstemming het enige punt van aandacht was. Dit was dan ook overwegend te wijten aan het feit dat wij de eerste woning waren voor Groenhart. Verder hebben we de planning gehaald en zijn we binnen het afgesproken budget gebleven.
Al met al zijn wij erg tevreden en wonen we er met veel plezier.

R. Houtman

Woonhuis te Rijswijk

We waren al enige tijd op zoek naar een ander huis, maar in de bestaande markt wilde het niet zo vlotten. Daardoor gingen we toch nieuwbouw overwegen. Eerst bij projectbouwers gekeken en vervolgens bij catalogusbouwers. Maar de mogelijkheid om zelf te ontwerpen was nu dichtbij en sprak het meest aan. Met ons ontwerp (Guido Bakker Architecten) in de hand zijn we in gesprek gegaan met Alexander de Jong van Groenhart Houtskeletbouw. Alhoewel houtskeletbouw niet een hele bewuste keuze was, sprak de korte bouwtijd ons erg aan en het feit dat we met zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen werken. Eigenlijk het bouwen van de toekomst. Wat een ander pré was voor Groenhart, is dat Groenhart op elke verdieping een zandcementdekvloer toepast. Dit geeft massa en soliditeit aan het huis en ervaren we nu als zeer positief.

De mogelijkheid tot korte bouwtijd hebben we volledig uitgenut. In de eerste week van januari hebben we het eerste gesprek met Alexander gevoerd. In de laatste week van december reed de verhuiswagen weg bij ons nieuwe huis. Binnen een jaar van initiatief tot realisatie!  Het plaatsen van de fundering was gepland voor de bouwvak, maar schoof door vertraging van de bouwaanvraag door tot na de bouwvak. Daardoor was de ruwbouw van de fundering pas eind september gereed. Toch is Groenhart er in geslaagd op de planning in te lopen en daags vóór de kerst op te leveren. Daarbij hebben ze het storten van de monoliet betonvloer, het stuken van alle wanden en plafonds, het plaatsen van de keuken en de badkamer in het bouwproces geïntegreerd. Een bijzondere prestatie!

 Dit had wel tot gevolg dat allerlei beslissingen die toch naar voren komen tijdens de bouw, in een hoog tempo genomen moesten worden. Er was geen tijd om lang na te denken. We hebben de bouw wel op de voet gevolgd, waardoor we konden bijsturen als het toch anders ging dan verwacht. We hebben veel gehad aan de adviezen van de mannen ter plaatse. En ondanks de hoge werkdruk, was er steeds een enthousiaste werksfeer.

Natuurlijk waren er ook tegenvallers en strubbelingen. Maar die zijn uitgepraat en opgelost. In goed overleg hebben we in zeer korte tijd met veel plezier ons huis door Groenhart laten bouwen.