T1
T1
zicht vanuit de tuin

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

Wat kost houtskeletbouw?
Daar is niet met één bedrag antwoord op te geven, omdat ieder ontwerp weer anders is. De prijs hangt onder andere af van de isolatiewaarde, de hoeveelheid glas, de details in de woning en of er moet worden geheid. Om u toch een indruk te geven werken we wel met indicatieve prijzen per m3. Voor een bedrag van tussen de € 450,- en € 550,- (incl. 21% btw) per m3 krijgt u een ‘turn-key’ woning. Wij verzorgen het ontwerp, de bouwaanvraag met tekeningen en de berekeningen én wij bouwen de complete woning voor u.

Hoelang duurt het bouwen met houtskeletbouw?
De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Wat zijn de grootste voordelen van houtskeletbouw?
De grootste voordelen zijn een comfortabel huis, de nauwkeurigheid en dus de kwaliteit van de constructie, de energiezuinigheid, de korte bouwtijd, de esthetische flexibiliteit en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Meer voordelen van houtskeletbouw lees je op de pagina Waarom houtskeletbouw.

Wat zijn de nadelen van houtskeletbouw?
Als nadelen van houtskeletbouw wordt soms het onderhoud genoemd. Maar daarin kunnen we u geruststellen. De constructie is geheel beschermd en blijft altijd droog. Een nadeel van houtskeletbouw zou de geluidsisolatie kunnen zijn. Een betonnen wand heeft meer massa en zal beter isoleren tegen omgevingsgeluid. Maar omdat houtskeletbouw zo flexibel is kunnen wij – als u bijvoorbeeld langs een drukke weg gaat bouwen – maatregelen treffen waardoor de geluidsisolatie zelfs weer beter wordt dan bij een betonnen wand.

Veel houtskeletbouwwoningen hebben houten gevels, waarop het vooroordeel van onderhoud vaak is gebaseerd. De gevelafwerking staat echter los van de bouwmethode en een houten gevel is slechts één van de vele mogelijke afwerkingen. Ook bij een houten gevelbekleding werken wij altijd met zeer duurzame houtsoorten (Western Red Cedar, Lariks en dergelijke) die niet geschilderd hoeven te worden en na verloop van tijd zullen vergrijzen. Daarnaast heeft een houtskeletbouwwoning heeft een hoge kwaliteit en een lange levensduur (kijk bijvoorbeeld in de Zaanstreek waar houtskeletbouwhuizen staan uit het jaar 1500).

Is houtskeletbouw niet brandgevaarlijk?
Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Nog vragen over houtskeletbouw?
Hebben wij uw vragen over houtskeletbouw niet beantwoord? Neem dan gerust contact op >> Wij helpen u graag verder.

Vrijblijvende afspraak maken ►