DSC5724 v3
DSC5724 v3
DSC5725 v2
DSC5730 v2
G Hegelstraat 6

De Schuurwoning

Heeft u nieuwbouw plannen maar nog geen idee wat voor een type woning u graag zou willen? Wij helpen u graag met wat inspiratie! Een type woning die vanaf ongeveer 2017 erg populair is geworden is de schuurwoning. Dit type woning is vooral populair geworden door het natuurlijk, landelijke en duurzame karakter. Echt typerend voor deze woning is het gebruik van natuurlijk materialen.

Kenmerken schuurwoning

Het echte kenmerk van de schuurwoning is de eenvoudige hoofdvorm, langgerekt en met een zadeldak, met of zonder overstek. Het leuke is dat voor de uitwerking van de woning er verschillende materialen gebruikt kunnen worden. Je kunt kiezen om de woning helemaal af te werken met hout aan de buitenkant, maar het mag ook steen zijn. Ook kunt u uw schuurwoning extra karakter mee geven met de soort dakbedekking. Een rieten dak geeft een hele warme, landelijke uitstraling terwijl een donkere dakpan zorgt voor een stoer uiterlijk. Vaak wordt er ook veel glas gebruikt in het ontwerp. Dit zorgt voor een open en warme sfeer en veel licht in huis.

Energiezuinig

De schuurwoning is bij uitstek geschikt om energiezuinig of zelfs energieneutraal uit te voeren wat zorgt voor lage maandlasten. Het realiseren van een energiezuinig woning begint al bij het ontwerp, de situering van de woning op de kavel speelt al een hele belangrijke rol. Ook moet in de ontwerpfase al rekening gehouden worden met de materiaalkeuze.

Wij hebben al verschillende schuurwoningen gebouwd, bekijk onze portfolio voor inspiratie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een schuurwoning? Wij adviseren u graag!

Meer informatie ►