WANDEN BIJ HOUTSKELETBOUW

Houtskeletbouw-wanden

De wanden van uw houtskeletwoning voeren we uit met brede stijlen en regels van 60 mm. 38 mm is gebruikelijk voor houtskeletbouw in Nederland. Dit betekent niet dat uw woning duurder wordt, wel beter. Iedere stijl frezen we met CNC-machines in onze fabriek uit in de regel, dit is uniek in Nederland. Het resultaat? Bijzonder maatvaste en stabiele wanden. De wanden worden gevuld met isolatiemateriaal en bekleed met plaatmateriaal. Aan de buitenzijde komen isolerende platen. Al dit voorwerk gebeurt in de fabriek, in een gecontroleerde omgeving.

Groenhart Houtskeletbouw werkt altijd met gesloten elementen. Op deze manier hoeft er op de bouw niets meer geïsoleerd te worden en hebben we geen last van weersomstandigheden. De kwaliteit is dan uiteraard beter (u kunt zich voorstellen wat er met isolatiemateriaal gebeurt als het nat wordt). Ook de kozijnen met glas kunnen alvast in de wanden worden aangebracht. Het grote voordeel is dat de belangrijkste bouwfysische functies meteen zijn geïntegreerd: de warmte- en geluidsisolatie, het vocht- en damptransport en de brandwerendheid. De hoge isolatiewaarden leiden tot forse energiebesparingen. De wandelementen zijn aan de binnenzijde bekleed met gipsvezelplaten. Deze kunnen naar wens worden afgewerkt (zie afwerking).

ALLE RUIMTE VOOR LEIDINGWERK
Omwille van de stabiliteit zijn er OSB III platen (plaatmateriaal van buitenkwaliteit) tegen het stijl- en regelwerk bevestigd. Door de schijfwerking kan het plaatmateriaal belastingen zoals wind en storm opnemen. Tussen de OSB-plaat en de gipsvezelplaat brengen wij latten van 60 mm in plaats van de gebruikelijke 45 mm aan. De kosten worden voor u niet hoger, de mogelijkheden wél ruimer. Er ontstaat een zogeheten leidingzone die voldoende ruimte biedt voor al het leidingwerk. Maar ook voor bijvoorbeeld de kanalen van de WTW-installatie (zie pagina installaties).

Aan de wanden zijn (met hollewandpluggen) dezelfde of misschien nog wel zwaardere dingen op te hangen dan aan een stenen muur. De wanden worden luchtdicht afgewerkt waardoor u de totale controle over het binnenklimaat heeft. Uiteraard kunnen wij damp-open bouwen. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever bepalen we in overleg het beste wandsysteem. Uiteraard is het gevelmateriaal geheel vrij te kiezen. U kunt denken aan houten delen, aan stucwerk of baksteen. Een combinatie van materialen is ook heel goed mogelijk.


Kijk ook bij;

groenhart-houtskeletbouw-begane-grondvloer groenhart-houtskeletbouw-verdiepingsvloer groenhart-houtskeletbouw-dak groenhart-houtskeletbouw-installaties groenhart-houtskeletbouw-afwerking