De Verdiepingsvloer

Verdiepingsvloer

Een verdiepingsvloer, ook wel een systeemvloer, tussenvloer of entresolvloer genoemd is een vloer die tussen twee etages wordt gebouwd. Een verdiepingsvloer is een combinatie van hout en cement met daar tussen zacht isolatiemateriaal. Door het cement wordt het luchtgeluid gedempt en door het isolatiemateriaal het contactgeluid. Wij werken over het algemeen ook met vloerverwarming op de verdieping. Door de cementdekvloer op de verdieping kunt u tevens een gietvloer toepassen.

Mocht u hierna nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op of neem een kijkje in de kennisbank.

Houtskeletbouw verdiepingsvloeren

Wij bouwen uw woning volgens de platform-methode. Dit betekent dat de wanden op een vloer worden gezet. De balklaag van de vloer vormt een platform voor de volgende verdieping. Dit in tegenstelling tot de zogenoemde balloon-methode, waarbij zijwanden worden gebruikt die meerdere verdiepingen beslaan. In de VS is deze laatste methode veelgebruikt om koudebruggen te voorkomen.

Groenhart Houtskeletbouw heeft echter een methode ontwikkeld waarmee de kans op een koudebrug ter hoogte van de verdiepingsvloer wordt geminimaliseerd waarbij er toch gebruikt gemaakt kan worden van de voordelen van de platform-methode:

Een gemakkelijker te realiseren stabiliteit door doosconstructie, de handzaamheid van de minder grote prefab onderdelen en het lagere gewicht zijn de belangrijkste voordelen van de platform-methode. Het grote voordeel van de balloon-methode was het voorkomen van de koudebrug toen dat nog een probleem was voor de platform-methode.

Verdiepingsvloer 1

“Het is altijd verassend om te zien welke ideeën er op tafel komen als je aan de slag gaat met een mood board’. Dit is een heel leuk proces om te begeleiden. Je ziet samen met de klant de schets ontstaan”

Open plafond

De afwerking van het plafond

U kunt ervoor kiezen om de verdiepingsvloer van een houtskeletbouw woning volledig strak af te werken met bijvoorbeeld stucwerk of u kiest ervoor om bepaalde hoofd constructieve onderdelen zoals een dikke balk, in het zicht te laten. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele balklaag in het zicht te laten. Kortom, in een houtskeletbouw woning bent u geheel vrij in de afwerking terwijl er bij een woning met een betonnen verdiepingsvloer maar één mogelijkheid is, namelijk stucwerk op een bepaalde kleur. Als u anders wenst is dit dus een groot voordeel van houtskeletbouw.

Alles onder één dak

Van ontwerp tot afbouw

Houtskeletbouw-gevel-1__FillWzQyNSwyODVd
Hoe werkt het?

Groenhart Houtskeletbouw staat garant voor een duidelijk en praktisch proces. Wij doen wat we beloven en zorgen voor een realistisch plaatje.

Nieuwveen_A-11__ScaleWidthWzgwMF0
Volledige ontzorging

We nemen de touwtjes uit handen; van ontwerp tot afbouw. Door meerdere disciplines bij elkaar te brengen garanderen we de hoogste kwaliteit.

Houtskeletbouw-spant-2__FillWzQyNSwyODVd
Deskundig en praktisch

Onderbouwd advies en transparantie is vanzelfsprekend bij Groenhart Houtskeletbouw. We schakelen snel er zorgen voor korte doorlooptijden

Veel gestelde vragen over houtskeletbouw

De bouwtijd is afhankelijk van uw wensen, maar is sneller te realiseren dan een stenen woning vanwege de prefabricage van onderdelen en de weersonafhankelijke montage. Vaak is de woning binnen 5 werkdagen wind- en waterdicht.

Houtskeletbouw is heel veilig. Hoewel hout een brandbaar materiaal is, passen we een lagenconstructie met gipsvezelplaten en isolatiemateriaal toe dat voor een uitstekende brandvertraging zorgt. Uiteindelijk moet iedere woning aan de dezelfde regels voor brandveiligheid voldoen als iedere andere nieuwe woning.

Een houtskeletbouw woning is eenvoudig te isoleren met flexibel materiaal, zoals: steenwol, glaswol, katoen en meer. Een houtskeletbouw woning heeft opgetrokken wanden uit een houten geraamte van balken. De ruimte tussen deze balken wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Ja, een houtskeletbouw woning kan tegen regen.